Marathon

Nu över jul och nyår jobbar vi som mest. 23 dagar i sträck utan ledighet. I vanliga fall brukar det vara 16 dagar men eftersom julloven tydligen är annorlunda i år så blev det fler antal dagar. Dessvärre har man inte så mycket att säga till om här nere så det är bara att tacka och ta emot. Det är ännu väldigt lite folk i byn, turisterna har inte börjat komma så det finns nästan ingenting att göra på jobbet. Vilket gör det ännu mer frustrerande att alla bara står där och hänger. Men vi har ganska kul.

 

 

Jag har märkt att om man stannar upp det är då man blir trött. Så knepet är alltså att alltid vara galet aktiv. Alex, min partner in crime, var ju här och hälsade på… En mycket trevlig vecka som gick alldeles för fort. Hon kommer i januari igen och stannar då i några veckor. Ojoj, säger jag bara. Har en känsla av att det kommer bli galet!

Galet bra åkning!! Härlig dag!

 

Det är många som hälsar på och fler blir det, just nu är Harriet här. En tjej från England som jag lärde känna förra säsongen. Riktigt härlig tjej som man alltid kan lita på om man planerar äventyr uppe på bergen. Tråkigt nog är det inte så mycket snö i Verbier som jag önskar och linjer som man vill åka får man snällt vänta med.

 

Harriet

 

Det inte endast skidåkning som gäller på dagarna. När det är sämre väder eller sämre förhållande i backarna så finns det mycket annat att göra. Häromdagen var jag och några vänner och klättrade. Hur kul som helst, men oj, när jag vaknade dagen efter... Jag använde muskler som jag annars kanske inte använder så mycket.

 

 

Stel som en pinne efter klättring och skidåkning bestämmer jag mig för att börja på yoga&pilates… Fruktansvärt dyrt, men galet värt det. Det är Tina, Matilda och jag från Farmclub resterande i yogaklassen är Farmclub gästerna. Haha!

 

Har precis avslutat en powerwalk med 1500m sim. Nu nalkas kvalitetstid på Skype!

 

Och till er där hemma i alla minusgrader;

Mr. Ozon är här och spökar. Idag har jag suttit på balkongen och ätit frukost i solen, riktigt nice! ;)

 

A.


Festligheter

FarmClubs 40 års fest var en succé, men jag säger bara en sak… Om detta var uppvärmningen inför nästa fest hur ser då Grande finale ut!? På lördagen började vi redan vid 15-tiden med att blåsa ballonger. 600st FarmClub-ballonger och en gigantisk stor tub med helium väntade oss. Ungefär 3timmar senare ansåg vi oss vara klara och gick ifrån FarmClub snurriga efter allt helium vi råkat få i oss och med ett leende på läpparna efter det flygande ballonghavet vi lämnat efter oss i taket. Mina chefer, de två galna italienska brödrarna, tipsade om en powernap precis innan vi gick. Det skulle tydligen bli en hektisk kväll, med mycket att göra… Och det blev det! Kärt återseende av många stamgäster som var laddade till tänderna inför festen. Kvällen var lång men fantastisk kul och händelserik, den natten/morgonen släntrade jag hem vid 7.30-tiden..

 

Kvällens mest gala höjdpunkt:

En av managerna från härliga Le Rouge, Stefán, sätter sig uppe på bardisken. Min chef tyckte då att det var en fantastiskt rolig idé att hälla ner en halv flaska Dom Pérignon ner i Stefáns byxor… Varför han gjorde det?! ”För att jag kan” löd svaret… Skål!

Söndagen ägnades mest åt återhämtning, en välbehövlig sådan… Eller ja, tanken var endast återhämtning men eftersom Alexandra Lundström helt plötsligt överraskade mig och dök upp i vardagsrummet här nere i Schweiz så blev det givetvis fest. Helt underbart, glad blev jag och sjukt kul att ha henne här!

Utöver fest har det varit mycket bra skidåkning – dock så kallt att näsan håller på att trilla av.

 

Et t mycket fint paket anlände till mig från underbara mamma med en massa kryddor till vårt julbak. En massa tack för det! Och vilket julbak det blev – många människor och en massa lussekatter. Julstämningen var på topp med tända ljus, glögg, julmusik och annat fint.

 

 

 

Kvällen slutade med en hejdundras fest på Pub Mont-Fort, där temat för aftonen var: No Pants….

Vissa tog temat till nya nivåer medans andra var mer försiktiga.. Jag tillhörde kategori nr.2!

 

Over and out

A.


Jag har det för bra...

De senaste dagarna har varit mycket händelserika. Först vill jag börja med att säga att jag har ett grymt jobb. Galet härliga människor och gå till jobbet är en fest! Igår hade vi ett trevligt sällskap som köpte två flaskor Cristal och blandade det med tranbärsjuice... Haha! Två flaskor för totalt ca. 14.000SEK... Jo, men då vill man nog spä ut den så det varar lite längre.. Eller vad var tanken där? Nog om det. Ikväll laddar vi för en av FarmClubs största fester.... Phhuuu! Det kommer bli galet mycket! 2011 fyller Farmclub 40år och detta firas med två fester, ikväll är det fest nummer 1: Uppvärmning... Ska strax iväg och pynta cluben, ballonger och glitter!

Har varit en del grym skidåkning. För några dagar sen var det säsongens första puder! Ojojoj, det var galet kul. Ansvarsfulla Amanda tycker även att det är väldigt viktigt att alla kan sin lavinutrustning så jag peppade gänget jag bor med att åka ut och träna lite... Inte på laviner - utan på att hitta den som ev (peppar, peppar) hamnat i en lavin. Djup koncentration!
Verbier en tidig morgon. Puder så långt ögat når och oförskämt få människor!
Man blir galet hungrig efter allt letande i snön och denna burgar-brickan skojjar man inte bort :)
Lisa och Marcus och stans bästa burgar-bricka!
Man blir ganska törstig också... Kreativiteten och skapandet kom nog till efter att man släckt törsten....
I torsdags var Lisa, Matilda och jag på utflyckt. Vi tog bilen och gav oss iväg för att inhadla lite prylar från Ikea. Det kändes nästan som hemma. På Ikea åt vi köttbullar och sill inhadlades inför julen... Hej, jag heter Amanda och jag är rädd för utlandet - gör gärna allt svenska och kan inte ens föreställa mig en swiss-jul... Undra vad det innebär. Hemläxa kanske...?
På väg hem stannade vi till i Lusanne för lite shopping. Härligt att komma ifrån lilla Verbier lite och den bubblan som finns där. Lusanne är en väldigt vacker stad - men lite spöklik. Även här är det turist- javisst!!
I'll be back!
A.

Från en låt till en annan....

Något ni inte får missa!! Något ni måste lyssna på!!
http://www.myspace.com/mclearnon

P.S Dagens händelser uppdateras inom kort, så snart jag har fixat bilderna.... Gult och blått, slitna vilsna flickor, tråkigt svenskt väder, köttbullar, brända lameller, vackra landskap och mycket mer!

Puss å slask

Jo, jag har en annan fundering också! I Schweiz får man socker till sin varm chocklad... Varför?

A.

Bara till dig

Underbar låt av Melissa Horn
På andra sidan jorden, på andra sidan stan
Finns ingenting att göra, jag har sovit hela dan
För mycket tid att tänka på allt jag ser hos dig
Jag vet att det går över men det är lika svårt för mig
Här finns så mycket vackert som jag inte kan se
Jag drar mig sakta undan och solen följer med
Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är
Det regnade idag och det finns en mening med det

Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig

Jag tror att jag har valt nått som inte gör dig väl
Och om du inte saknar mig så har du dina !!!! skäl !!!!
Men älskling flyg till mig jag vill att du ska se
Att det regnade idag och tackar dig för det

Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig

Överallt på jorden finns människor som vet
Att regnet alltid faller i tid och evighet

Var du än befinner dig
Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig


Tillägg

Min adress:

Rue de Center Sportif 24
Résidence Alba apt. 509
Amanda Moritz
CH - 1936 Verbier

Alla paketen måste ju komma rätt! :)


A.

Back In Business

Igår öppnade vi Farmclub... Nu kör vi igång säsongen!! Nästa år fyller Farmclub 40år så det kommer bli en säsong med mycket folk, fest och champagne. Är galet ovan vid att jobba natt så första arbetspasset var tungt men kul att vara tillbaka med de galna italienska brödrarna. Förutom bristen på sömn som jobbet medför så är det en ständig ömmande hand då jag öppnar så många champagneflaskor... MOET Rosé är värst!

Multiplicera detta med 7 så får ni det i svenska kronor... En Blue Lable tack! Back in business!
Delar av menyn på Farmclub. Multiplicera detta med 7 så får ni det i svenska kronor...
En Blue Label, tack! Back in business! ;)

De senaste dagarna har varit galet bra skidåkning och en del shopping. Två nya tröjor, rosa tröjor! Kände mig också tvungen att inhandla ett par nya skidbyxor... Illa tvungen. Lätt snyggast i backen nu!

Till Sverige, för er som frågat och till er som inte frågat... (det är ju ändå julafton snart.. och jag har varit väldigt snäll i år)! Min adress:
Recidencé Alba Apt. 509
Amanda Moritz
CH-1936 Verbier

P.S Min födelsedag är ju inte alltför långt borta, spara adressen ;)

A.

RSS 2.0