Finally, THE pics!

Nice
Nice pause i Nice
I en fullproppad bil
Hotelrum med dusch. Spännande lösning...
Linnea tar en dusch på hotellet i St. Rapahel. Hotellrum med dusch, spännande lösning..
Underbara Cassis
Sanary-sur-Mer
Marseille
Aix-en-Provence, vilken pärla!
Mysmiddag i Aix
Linnea i Barcelona, thumb up!
Segrada de Familia
Jacques, Simona och Linnea.
Fler bilder kommer!

Aix-en-Provence, vilken pärla.

Vi lämnade Marseille torsdag eftermiddag för att köra vidare längs kusten, mot Aix-en-Provence. Det finns inte mycket att tillägga om Marseille. En stor och ganska läskig stad men som erbjuder mycket om man bara skulle våga... Marseille erbjuder bland annat shop-til-you-drop. En massa skräp. En massa vacker arkitektur. En massa uteliggare. En massa kebaber. Och säkert en massa fest, om man vågade gå ut efter mörkrets ankomst....

Aldrig någonsin har jag sett en stad som Marseille  har så mycket kyrkor/monument/byggnader/slott/merdmera/medmera samlat i centrum. Vackert men ibland också svårt att se och släppa in för all skit staden har att komma med... Vi lyckades under några få timmar vandra upp till den största katedralen, Notre Dame, där man har en otroligt vacker utsikt över staden och havet. Där är man dessutom så högt upp så smutsen inte syns... Vi har sen tidigare redan spräckt vår budget men inget som bekymrade oss just då.. Trots att vi är tuffa tjejer som inte faller i första taget så var vi efter några timmar tvungna att ge oss och avvika från shoppingstråken för att köra vidare längs kusten.

Aix däremot är något helt annorlunda. Både Linnea och jag föll för staden samma kväll som vi kom och kände redan då att här vill vi stanna minst 2-3dagar. Samtidigt som staden är full av liv, dag som natt, med en massa caféer, restauranger, barer och intressanta affärer skiner Aix med ett lugn som få platser kan göra. En härlig stad med en massa akademiska, snygga och sofistikerade människor. Vi strosade runt i staden och lät oss gå vilse bland alla små gränder, tog en kaffe lite här och där som senare byttes ut mot en öl eller två. Tre dagar gick sen var det dags att bege sig.
Innan vi lämnade staden var det bestämt att hit ska vi igen. Plugga lite franska nästa sommar kanske?

Nu väntade Barcelona, tapasen och fotbollen på oss!
En resumé om fyra dagars galenskap i Barcelona kommer efter att mer internet hittats! Men först lite sömn innan Berlin!

På återseende!


Cassis levererade!

Just nu sitter jag pa ett fantastiskt hostel i stora farliga Marseille och ar rusktigt redo for att strax ga och knyta mig men tankte att jag forst vill dela med mig lite om min dag. Igar var en fantastisk dag da vi verkligen fick uppleva det vi har letat efter. Sma pittoreska franska byar!Vi korde fran Hyeres vidare mot Bandol igar. omradet dar omkring ar otroligt vackert med ett spannande inland och en fantastisk vacker kust. Vi stannade over i Cassis, en storre by som jag kanner till sen tidigare. Bra val! Cassis levererade och vi njot i fulla muggar. Ledsen att jag inte har mer ork men kolla in detta. Cassis! Vem vill inte ha!?

Sov gott!




Idag tog vi söndag...

En vecka har gått sen vi lämnade Verbier och allt har från den stund gått i ett rasande tempo. Sitter just nu på ett hotellrum i Hyéres, där vi tidigare ikväll dog en liten smula med både hämtepizza och internet. Ganska förbjudet längs denna vackra kust men nu blev det så är det är naaajjss! Dagens ord får bli spontanitet! Galet kul dag med sightsing (dock alldeles för lite) i St. Tropez. Parkerat bilen och nästan tappat bort den. Sprungit bland vinrankor. Försökt klappa fina hästar. Kört offpist med bilen. Fikat på ett trevligt café men glömt bort att betala innan vi lämnat. Hämtepizza, som sagt. And so on!

Jag har ju med mig en fotograf på resan, min kära kumpan Linnea Ronström... Så jag kommer helt enkelt hänvisa er till hennes blogg där ni kan få se riktigt fina bilder. Jag är nämligen alldeles för lat för att lägga upp något här och nu... Klicka här för Linneas blogg. Do it!

Imorgon bär det av i riktning mot Marseilles och hoppas på att nå staden tills kvällen, där stannar vi en natt eller två innan Aix-en-Provance. Excited!

Puss till alla som vill ha!

Jo, förresten, de inlägg som ser lite konstiga ut med rubrik och allt det är skickat från min telefon... Inget vidare bra. But, it's still there. Enjoy!

Bisous


Tänk vad mycket vi har fått se på bara den...

Tänk vad mycket vi har fått se på bara den korta tid vi varit iväg. Nice var så nice att vi beslutade oss för att stanna en natt till. Vi strosad längs gatorna, åt fantastiskt 3-rätters gott och shoppade hela dagen. Oj oj, jag har redan spräckt min budget! Dock har vi ännu inte riktigt hittat det riktigt genuina Frankrike och körde imorse västerut på jakt efter det "franska". Antibes och Cannes prickades av, två vackra städer men ungefär lika spektakulärt som Nice... Under hela resan kör vi längs med kuststräckan och för varje del vi kör ändras landskapet. Just nu befinner vi oss i St. Rafael och känner att ju mer västerut vi kommer desto mer att se än bleka turister med en sinande plånböcker... Ser sjukt mycket fram emot Aix-en-Provece, ett delmål som vi hoppas på att nå inom 2-3dagar. Men innan dess morgonpromenad, strand, sol och små franska byar. Vi har det sjukt bra! Godnatt


RSS 2.0